Tellatle: The Walking Dead – 3. évad
2018. október 07. írta: Boróka77

Tellatle: The Walking Dead – 3. évad

Sokáig gondolkoztam, hogy ezt egyáltalán megírjam vagy sem. De így kerek a világ, a harmadik évad, spoiler mentes.

2016-ban megjelent az új évad. Ezúttal a Telltale újított. A harmadik évad külön címet is kapott, „Új front”. Főhősnek egy szerencsejáték miatt eltiltott baseball játékost, Javit kapjuk. A játék onnan indít, amikor minden elkezdődött, tehát az első járkálók megjelenése után. A visszatekintésekben látjuk, hogyan rázódnak bele a menekülés-gyűjtögetés-menekülés borzalmasan repetitív körébe. Kezdetben Javi mellett három ember van még az új csapatban, az unokahúga, Mari, unokaöccse, Gabe és bátyja felesége, Kate. Egyik beszerzőkörútjuk alkalmával egy roncstelepen benzint szívnak le egy kocsiból, de kiderül, hogy sajnos a kocsinak gazdája is van, ami pedig még szomorúbb, hogy ez a gazda él, sokan vannak és fegyverük is van. Itt indul be igazán a cselekmény. Nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, Clem is felbukkan az évadban. Ezen felül nem igazán mondanék erről többet, mert az már komoly spoilereket tartalmazna. Pont emiatt nehéz a TWD sorozatról beszélni, mert a fő gerincet a cselekmény képezi, így annak tárgyalása nélkül nehéz pontos képet adni a játékról.

Mit lehet még elmondani? A kezelés a régi, a quick time eventek maradtak, és változatlanok. A történetszálak szerteágazóbbak, így ezért mindenképp piros pontot érdemel a cég. Nem mellesleg betartották az ígéretüket, és ténylegesen számít, hol akadtunk ki az előző epizód végén. Más-más flashbackeket kapunk, Clem másként reagál dolgokra, pacsi a fejlesztőknek!

A szinkronszínészek szerintem még mindig remek munkát végeznek. A teljesség igénye nélkül: Clem (Melissa Hutchison) hangjában tökéletesen elegyedik a régi világ ártatlansága és az új ridegsége. Javi (Jeff Schine) orgánuma kellemes, nyugtató férfihang. Kate (Shelly Shenoy) kicsit ugyan idegesített, de azt hiszem ez csak hozzátett a karakteréhez.

Nem igazán tudok mit mondani erről az évadról. Sokkal pörgősebbre sikerült, mint a második évad. Viszont ezúttal olyan cliffhangerrel végződik, ami azt sejteti, a következő évadra ismét Clemet kapjuk főhősnek. Egyik szemem sír, másik meg nevet, ha szabad ilyen elcsépelt szóvirággal élnem. Clem szerintem minden játékos szívéhez nőtt, így boldogan vesszük ismét kezünkbe az irányítót (vagy ölünkbe a billentyűzetet), hogy ismét vele kalandozhassunk a járkálók hadán át, de az Új front karaktereit se szívesen hagyjuk magukra. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ők visszaköszönnek-e az utolsó felvonásban. Igen, azt már az első bejelentésnél tudtuk, hogy a negyedik évad lesz az utolsó (bár azt még nem sejtettük, milyen galibába kerül a Telltale közben). Én személy szerint nagyon vártam már, máig (2018. 10. 07.) két epizód jelent meg a tervezett ötből.

Az angolul nem tudók figyelmébe ajánlanám, hogy a játék mind a három évadjához készült magyar fordítás (és készül az utolsó, még be nem fejezett évadhoz is). Ezen az oldalon megtaláljátok. Nagyon szép munka! Egy hatalmas pacsi mindenképp jár a csapatnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://pihenosarok.blog.hu/api/trackback/id/tr6614287147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása