KIVI
2018. május 25. írta: Boróka77

KIVI

Május 25.

Kicsit megkésve, de itt a napi feladat.

making_time_to_write.jpg

Helyezz egy hétköznapi cselekményt idegen közegbe!

Olvasás

Köszöntöm Önöket az Olvextrém-versenyen. A versenyzők több éve keszülnek már erre az eseményre. Megannyi kitartó könyvtárlátogatás, könyvcipelés, lapozás és szemedzés áll mögöttük, mind megérdemlik, hogy itt legyenek. Több ezren indultak, a mai döntőre azonban csak a legjobb öt versenyző maradt. Első fotelben az angol Reader foglal helyet. Remélem a fölötte gomolygó felhő nem háráltatja a teljesítményét. Második versenyzőnk az olasz Leggere. Tonnányi tesztával készült a megmérettetésre. Mellette az orosz ..., ki se tudom olvasni a nevét, de nem hiába ül ő a versenyfotelben helyettem. Negyedik versenyzőnk a német Lesen. Ilyen katonás rendben rég láttam köteteket. Profi a javából. Utolsó sorban, de nem utolsósorban hazánk kincse, a magyar Olvas. Csak tudnám mi van a mellette lévő gőzölgő kondérban. Majd biztos megtudjuk.

 

Köszöntöm nézőink, kezdődik a verseny. Az öt döntős már neki is fogott az első kötetnek. Az orosz, ... végzett elsőnek, felpattant és épp rohan a következőért. Kicselez két könyvtárost, átvetődik egy stokin és meg is van a könyv. Avatatlan nézőinknek mondanám, hogy a verseny célja a három Ulysses rész végigolvasása. De a részek el vannak rejtve a színen. Most felpattant az olasz Leggere is. Megragadja a tészta végét és húzza maga után. Így tájékozódik a könyvtálabirintusban. Micsoda találékonyság! Már vissza is ért. Remek! A három versenyző egyszerre pattant fel a fotelből. Harc alakult ki a magyar és az angol résztvevő között. Oh, szegény Olvasba villám vágott. Ez kimerítette Readert. A német Lesen meg csak elslisszant mellettük. De mit látok, az orosz versenyző meg nem engedett doppingot használ. Vodkát nem ihatnak. Azonnal kitoloncolták a teremből. Micsoda izgalmak kedves nézőink. Most rövid reklám!

 

Ismét itt vagyunk. A versenyzők már csak háman maradtak. Az angol Reader könyve kigyulladt egy újabb villámtól, diszkvalifikálták. A három versenyző fej fej mellett olvas. Betűről betűre próbálják egymást leolvasni a színről. De most, mindhárman egyszerre pattantak fel. Leggere ismét a tésztájával rohan, de Lesen megragadta a mellette lévő köteteket és elkezdte sorozni vele Leggeret. De nézzék csak, mit csinál a magyar versenyző. Felemelte a kondért és a tartalmát a földre borította. Mi az? Csak nem pörkölt? De, méghozzá a csípős fajta, ha jól látom. Lesen alatt kiégett a talaj és a német a mélybe zuhant. De a pörkölt nem áll meg. Lávaként veti magát Leggere után. Betemette. Leggere a földön. Kedves nézőink, mennyi dráma és izgalom! Olvas elsuhan Leggere mellett. Megragadja a könyvet és, mit csinál? Felemeli a kötetet és valamit kántál. Nem hallom tisztán de, "Ulysses takarodj!"? Mit akar elérni ezzel? Leggere időközben visszaért a sajátjával. Keze már a magasban, és végzett. Olvas még mindig csak kántál. Ilyen nincs, kedves nézőink, az olasz Leggere nyerte az Olvexrém-versenyt! Köszönöm a figyelmet, a viszont látásra, hallásra, olvasásra!

 

Valaki hozzon már nekem egy nyugtatót! Ilyen izgalmas meccset rég láttam. Olga, ha már ott vagy, csapj mellé egy kávét is!

A bejegyzés trackback címe:

https://pihenosarok.blog.hu/api/trackback/id/tr6314003316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása