KIVI
2018. május 23. írta: Boróka77

KIVI

Május 23.

Az író olyan lény, aki képes a koffeint könyvekké alakítani. Ha nem is egy teljes könyvvé, de egy rövid szösszenetté alakítsuk ma át a napi koffein adagot!

making_time_to_write.jpg

A szó: CSEND, mi jut róla eszedbe?

Megszólal a CSEND

Még sose látta egy ember se Csendet, pedig mindenhol ott van. Nem mutatkozik, nem szól, nem jelez, csak megbújik a sarokban, és vár. Hallgatása jelzi jelenlétét, semmi több. Egy nap, mint minden más nap is, néma fátylába burkolózva járta a világot. Barangolás közben belebotlott Beszédbe. Ő, nevéhez hűen üdvözölte:

–    Szevasz, barátom! Még mindig hallgatsz?

–    …

–    Nem fáradtál már bele, hogy nyomasztó némaságoddal szomorúvá és keserűvé teszed az embereket?

–    …

–    Jahj, te örök, romlott Csend, sajnállak! – fejezte be Beszéd és elillant.

Csend szorosabbra húzta a kendőjét, majd tovább baktatott. Kisvártatva újabb társába botlott, Ének köszöntötte dallamos hangján:

–    Üdvözöllek Csend, mi szél hozott? Utánad futnak a gondok, bajok? Az én jelenlétem vidámságot áraszt, de ami belőled ered, az csak a búbánat.

Nem dalolt többet, csak ennyit mondott, de Csendet már ez a pár szó is elszomorította. Valóban csak bánatot tud okozni az embereknek? Gondolataiból egy újabb társa hangja rántotta vissza.

–    Szia, Csend, hogy megy sorod? – susogta Suttogás.

–    …

–    Válasz nincs, nem is vártam. Megyek, mert ez a némaság nyomaszt.

Nem bírta tovább szegény Csend, ledobta éjfekete köpenyét, és így szólt:

–    Elegem van, hogy bántotok. Legyen, nem hallgatok tovább, ne legyen a Földön némaság! – fordult sarkon Csend, és elviharzott.

Eltűnt a hallgatás a világból, minden hangossá és idővel ingerülté vált. Egy gyászoló vigasztalására gyűltek össze. Ének énekelt, Beszéd szavalt, mindenki tette a dolgát, de sehogy se tudtak segíteni szegénynek. Végül már mindenki csak kiabált, még Kiáltás is hangosabban ordítozott, mint szokott. Egyszer csak egy néma, fekete árny tűnt fel a semmiből. Odament az emberhez, és minden szó nélkül átölelte. Nyugalom és csendesség áradt szét minden jelenlevőben. Beszéd szólalt meg elsőnek.:

–    Nem gondoltam volna Csend, hogy ennyire fogsz hiányozni a világból. Be kell látnunk, hogy valamire csakis a csend képes.

Csend egy fejbiccentéssel köszönt el a többiektől. Szerencsére még ma is szótlanul járja a világot.

A bejegyzés trackback címe:

https://pihenosarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3013993956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása