Harry Potter: Hogwarts Mystery - mágikus kalandjáték mobilokra
2018. április 26. írta: Boróka77

Harry Potter: Hogwarts Mystery - mágikus kalandjáték mobilokra

Tegnap megjelent a Jam City által fejlesztett Harry Potter: Hogwarts Mystery című, játék mobiltelefonokra. Mint eltökélt Harry Potter rajongó kötelességemnek éreztem, hogy első blikkre teszteljem a még béta (tehát nem végleges) állapotban piacra dobott játékot. A program ingyenesen letölthető, mikrotranzakciókat tartalmaz. Következzen az első benyomás:

A játék Harry születése után, de az iskolába kerülése előtt játszódik. A grafika szerintem megfelelő, jól megteremti a Harry Potter hangulatot, a zenék kellemesek, bár szerintem néha túl halkak (nem tudom, hogy az én mobilomban van-e a hiba, ez további tesztelésre szorul). A hangulat érdemel egy nagy piros pontot. Már az intro alatt elfogott a nosztalgia hangulat, és bár pálcát nem, de házat mi választhatunk magunknak. A hangulathoz hatalmas adalék, az ismert szereplőket az eredeti színészek szinkronizálták. A barátlistánkban pedig feltűnnek olyan nevek, mint Bill Weasley vagy Nymphadora Tonks, akikkel az évek során majd összefuthat az általunk irányított főhős, így a Harry Potter fanok elégedettséggel vághatnak neki a varázslatok elsajátításának. Már az én ujjam is ég a vágytól, hogy tanulóként beszélgethessek Tonkssal.

Egy teljesen új történetet kapunk, mert igen, a játék fő építőeleme a történet. Az átlagosnál kicsit interaktívabb visual novel stílusában tárul elénk a sztori, és meg kell hagyni, mostanság talán ez az egyik legérdekesebb Harry Potter történet, amit kaptunk. Adott egy főhős (nem hiszem, hogy a neme változtat a sztorin, de ki tudja), egy eltűnt, őrültnek titulált fivér, érdekesnek ígérkezik. Tehát a játék újabb piros pontot gyűjthet be, a sztori magával ragadja az embert (magyar nyelv nincs, nyelvtudás majdnem elengedhetetlen).

Sajnos ahol a játék ad, ott el is vesz. Elérkeztünk a  hibákhoz. Jelenleg a játék nem enged nagy szabadságot. A párbeszédek során válaszaink befolyásolják valamilyen szinten a történetet, az órákon való jó szerepléssel pedig több pontot gyűjthetünk a házunknak. Emellett 3 főbb tulajdonságunkat is fejleszthetjük, ami segít minket a feladatok megoldásában. Az órai feladatok viszont kicsit egyhangúak. Vagy egy pálcamozdulatot kell utánozni a képernyő tapperkodásával, vagy „fókuszálni”, hogy a megfelelő pillanatban koppintunk a kijelzőre, vagy egy kérdésre kell helyes feleletet adnunk – eddig csupa olyan kérdés volt, amit csak előzetes infók bevetésével tudtam megoldani, a játék nem segített (mondjuk szerintem ez nem tekinthető negatívumnak - update: random teszi fel a kérdéseket, ismétel is). Ezt nem róhatjuk fel a játékmenet hatalmas bakijaként, hisz az enyhe monotonitást feldobja egy párbajrendszerrel. Nem eget rengető; a kő, papír, olló játékra emlékeztető kicsit a mechanika, de mégis valahogy izgalommal tölt el, hogy most én vívhatok varázslópárbajokat más mágusokkal (még akkor is, ha a szerencse elengedhetetlen a győzelemhez). Ami rendesen gyilkolja a hangulatot az az energiarendszer. Max 24 energia pontunk van (jelenleg a 4. fejezetnél tartok, később nem tudom, lesz-e több), és ugyan elsőre gyorsan töltődőnek látszik, de hamar rá kell jönnünk, hogy fél órákat kell várnunk, mire ismét feltöltődik a készlet. Pénzért lehetne venni pontokat, de még ez se old meg mindig mindent. Gyakran a feladatok is záros határidőhöz vannak kötve. Az elején még csak kicsit idegesítő ez a rendszer, de megszokható, végül is így nem tudjuk egyhuzamban kipörgetni a játékot. Remélem, később nem lassítja majd le élvezhetetlen szintre a játékmenetet. Meglátjuk. Az energiarendszerért kénytelen vagyok bevésni egy fekete pontot is.

Összefoglalva, így első ránézésre a játék eléggé rendben van. A sztori érdekesnek ígérkezik, a döntéseink valóban befolyásolják, hogy a karakterek miként viszonyulnak hozzánk, olykor a történetet is más mederbe terelik. A grafika szép, az atmoszféra potterisztikus, akik szerették a könyveket, azok tegyenek vele bátran egy próbát.

A program kicsit akkuzabáló, érdemes 220-as kábelt készíteni hozzá. Más helyeken viszont azt olvastam, hogy a mobiladatot is előszeretettel fogyasztja desszertnek az energia mellé, így mindenképpen wifi kapcsolatról ajánlom a használatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://pihenosarok.blog.hu/api/trackback/id/tr6513872804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása